Turmericul este una dintre speciile de curcuma, adesea găsit şi sub denumirea de şofran indian. Condimentul cunoscut ca turmeric este obținut prin procesarea rădăcinilor plantei, care sunt transformate într-o pudră ce este folosită în alimentaţie. 

Turmericul a fost mereu utilizat în medicina tradiţională indiană, dar şi în medicina chineză tradiţională, datorită numeroaselor sale proprietăţi terapeutice.

Beneficiile turmericului pentru sănătate

Îmbunătăţeşte procesul de detoxificare - datorită proprietăţilor antioxidante, turmericul ajută la menţinerea sănătăţii organismului.

Protejează inima - turmericul poate proteja organismul împotriva bolilor cardiovasculare, precum cardiomiopatia sau aritmia

Rol antiinflamator- are capacitatea de a reduce inflamaţiile prin blocarea anumitor enzime implicate în acest proces.

Protejează împotriva bolilor de piele - turmericul ajută la neutralizarea radicalilor liberi accelerând şi îmbunătăţind procesul de absorbţie a colagenului. 

Reglează nivelul de zahar din sânge - reduce nivelul de glucoză din sânge şi sporeşte secreţia de insulină a pancreasului. Suplimentele de tip capsule pe bază de turmeric pot preveni aparitia diabetului de tip 2.

Ajută la îmbunătăţirea memoriei - efectele antiinflamatorii ale turmericului pot proteja creierul împotriva bolilor degenerative şi pot preveni apariţia bolii Alzheimer.

Reduce colesterolul „rău” - ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” LDL, dar şi a nivelului de colesterol total, fapt care are efecte pozitive asupra sănătăţii inimii

Cum poate fi administrat turmericul 

Cele mai eficiente sunt suplimentele alimentare pe bază de turmeric, care conţin substanţa activă curcumin, sub formă de capsule. Aceste suplimente cu turmeric au o concentraţie optimă şi pot fi uşor asimilate de organism. Totodata sunt ideale pentru a fi folosite în curele de slabire, deoarece accelerează metabolismul. Pot fi administrate și în dietele vegetariene/vegane.

Suplimentele noastre organice de turmeric, Organic Turmeric capsule de 600mg, 120 capsule de pe activbio.ro sunt de două ori mai puternice decât alte suplimentele comercializate de pe piaţă. 

Capsulele cu turmeric comercializate de activbio.ro conţin piper negru organic, care ajută la absorbție şi crește biodisponibilitatea cu până la 2.000 %, fără ca organismul să se lupte să absoarbă efectele întregi ale curcuminei turmerice.

Suplimentele cu turmeric au fost lăudate şi recomandate de către presa națională și practicienii din domeniul sănătății datorită beneficiilor excepţionale şi constituie o soluţie ideală dacă vrei să ai grijă de sănătatea ta.