Colagenul este unul dintre cele mai importante componente de bază ale corpului uman: reprezintă un sfert din cantitatea de proteine din corpul nostru.

Vrei piele frumoasă, tonifiată și vrei să îți păstrezi mereu oasele în stare excelentă? Atunci, 

asigură-ți un aport corect și regulat de colagen, deoarece aceasta este o proteină vitală, pe care pe parcursul meselor, îl introducem în corpul nostru.

Tratamentul cu colagen sună excelent, dar și consumul de ou și de cod este excelent!

Vestea cea bună pentru vegetarieni și vegani este că colagenul și aminoacizii săi pot fi introduși în organism  prin multe alte modalități, nu doar prin consumul de proteine de origine animale, chiar dacă această metodă este cea mai simplă și cea mai rapidă.

Pentru ce este bun colagenul și care sunt factorii care pot afecta nivelul de colagen din corpul nostru?

Colagenul este componenta principală al sistemului muscular, scheletic și digestiv, totodată se găsește în: oase, cartilaj, tendoane, articulații, ligamente, vase de sânge, păr, unghii sau  piele.  

Este greu de subliniat cât de important  este, să aveți întotdeauna suficient colagen în corpul vostru!

Dar dacă doriți oase sănătoase, piele fină și păr bogat,veți avea nevoie de mai mult decât de atât,  deoarece producerea și absorbția colagenului este facilitată, printre altele, de vitamina C. Este foarte important, de asemenea, să consumați, cantități adecvate de vitamina C.

Trei alimente sănătoase, organice, care sunt deosebit de bogate în colagen:

Iată trei alimente care sunt sursele primare de colagen.  Lista a fost compusă, în așa fel, încât, carnivorii, vegetariaenii sau chiar și veganii sa-și găsească alimente consumabile în ea: 

1. Spirulina

Spirulina este o adevărată  hrană pentru organism, o algă, care face parte integrantă dintr-o dietă variată. Este o sursă  importantă de aminoacizi de origine vegetală superioară. Conține cantități mari de glicină din care corpul uman produce colagen.

2. Ouă

Ouăle, dacă provin din ogradă și din sursă sigură, sunt una dintre cele mai bune surse de colagen, deoarece conțin cantități semnificative de aminoacizi, cum ar fi glicina și prolina. Pe deasupra, consumând oul întreg, vă oferă și grăsimi sănătoase.

3. Cod

Codul este, de asemenea, o sursă excelentă de glicină și prolină, precum și  de nutrienți esențiali cum ar fi seleniu, fosfor sau vitamina B6. Dacă mănânci carne, codul este una dintre cea mai bună alegere privind aportul de colagen!

Alte alimente obișnuite care stimulează producția de colagen în organism sunt: ardeii roșii,

roșiile, semințele de dovleac și somonul.

Producția naturală de colagen

Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârsta, producția naturală de colagen are nevoie de ajutor. Pentru acesta o alternativă excelentă sunt suplimentele alimentare de colagen sub formă de pulbere sau lichide. Dar este foarte important, să nu uitați, că merită întotdeauna să consumați alimente care stimulează în mod natural producția de colagen.