Trăim vremuri grele din punct de vedere al imunității. Bietul nostru corp este pus la dramatică încercare, obligat să facă față nu numai unui aflux al bacteriilor și virusurilor, dar și poluării, noxelor, prafului, stresului, lipsei de somn și alimentației dezechilibrate.

În fața tuturor acestor factori perturbatori, pare că imunitatea se regăsește cel mai adesea singură, lipsită de apărare. Și, deși este departe de noi gândul de a pune la îndoială caracterul magnific al corpului, ce este capabil să iasă victorios din atât de multe încercări, la un moment dat și el va avea nevoie de susținere. 

Dar știi cum se spune, că este mai bine să previi decât să tratezi! În loc să îți bați mai târziu capul cu încercarea de a vindeca diverse afecțiuni, mai bine intervino acum și mizează pe aliați ai imunității care să țină bolile la distanță, fie că este vorba despre cele cronice, despre gripe sau despre banalele răceli. Vezi mai jos care sunt vitaminele și alimentele ce sprijină imunitatea în această perioadă și suplimentele care le conțin! 

4 aliați ai imunității: nu te lasă la greu

Imunitatea e gardianul de fier al organismului nostru. Cu toate acestea, supusă atâtor pericole și rareori sprijinită, chiar și apărarea de netrecut a acesteia slăbește și cedează la un moment dat. Soluția? Protejează-ți imunitatea ca să te protejeze și ea pe tine, apelând la suplimente dedicate. Iată ce recomandăm!

Scoica cu cochilie verde

Nu, nu te trimitem la cel mai apropiat restaurant cu specific pescăresc! Scoica cu cochilie verde provine din acele ape limpezi precum cristalul din Noua Zeelandă și este considerată a fi secretul longevității și sănătății populațiilor băștinașe din această țară. Bogată în acizi grași Omega-3, ideale pentru un sistem imunitar sănătos, dar și în seleniu, vitamina B12, zinc și acid folic, exotica scoică verde poate fi garanția unei apărări de fier a organismului tău.


De asemenea, scoica verde previne infecțiile și deține proprietăți antibacteriene de excepție, ceea ce o situează printre cele mai calitative suplimente pentru imunitate. Mai mult, aceste prețioase extracte stimulează și formarea anticorpilor și susțin funcționarea optimă a organismului tău.

Dar extractele de scoică verde nu sunt doar cel mai bun prieten al imunității tale! Ele susțin și sănătatea cardiovasculară, întărind pereții arteriali, calmează durerile articulare și previn inflamațiile reumatice, tratează unele boli ale coloanei vertebrale, susțin sănătatea digestivă, fiind minunate mai ales pentru funcționarea intestinului și pot ameliora simptomele astmului. În plus, scoica verde stimulează fertilitatea, potențează acțiunea sistemului nervos și îmbunătăţeşte aspectul părului, pielii sau unghiilor.

Cum poți profita de proprietățile pro-imunitate ale scoicii verzi? Green Lipped Mussel este suplimentul pe care să mizezi! Conținând 90 de capsule ce trebuie administrate câte 1-2 pe zi, suplimentul este fabricat în Anglia și va fi acel aliat de care nu vei mai vrea să te desparți.

Mangustan

Fără legătură cu la fel de exoticul mango, mangustanul este un pom fructifer tropical cu o înaltă valoare nutrițională și proprietăți antioxidante remarcabile. Venerat de secole întregi în Asia grație beneficiilor sale uluitoare pentru sănătate, mangustanul a fost abia recent descoperit și la noi și a reprezentat o adevărată revelație. Principala sa proprietate, aceea a susținerii imunității, este dublată de capacitatea antiinflamatoare, de neutralizare a agenților patogeni și a radicalilor liberi, de reducere a inflamației, a durerii și a febrei.


Mai mult, mangustanul impresionează și grație abilității de inhibare a dezvoltării celulelor cancerigene maligne, de susținere a funcționării sistemului cardiovascular, de reducere a valorilor colesterolului și de susținere a digestiei, în principal a activității intestinului gros. La aceste beneficii se adaugă acțiunea extraordinară în cazul bolii Crohn, a demenței, anxietății, depresiei, migrenelor, parodontitei, precum și în îmbunătățirea aspectului unghiilor, pielii și părului.

Profită de super proprietățile „reginei fructelor” din Thailanda în cadrul suplimentului Mangosteen Supreme. Cu 120 de capsule, este recomandat să iei 2-4 capsule pe zi, la masă, iar imunitatea ta va avea de ce să îți mulțumească.

https://activbio.ro/imunitate/mangosteen-supreme-500mg

Turmeric

Unul dintre cele mai apreciate condimente din lume, turmericul îți va dărui o imunitate stelară. Numit și șofranul indian sau „condimentul de aur”, turmericul este folosit în ceaiuri, coloranți, curry, pulberi, fiind una dintre substanțele-minune din medicina ayurvedică.


Vizând durerea cronică și inflamația, turmericul este și unul dintre cele mai loiali susținători ai imunității tale. Extraordinară este mai alea reacția pe care curcumina, un compus al turmericului, o are în fața inflamației, considerată mai eficientă de către cercetători chiar și decât unele medicamente de pe piață. Și dacă luăm în considerare că inflamația din corp este numită și „ucigașul tăcut”, provocând multe dintre terifiantele boli ale prezentului (cancer, diabet, boli cardiovasculare), nu ne mai mirăm de ce turmericul e atât de drag imunității noastre.

Alte atuuri ale turmericului vizează sănătatea articulațiilor, susținerea mobilității organismului, funcționarea inimii și a sistemului cardiovascular, intensificarea toleranței la stres, echilibrarea metabolismului, optimizarea vitalității, acțiunea sistemului nervos, îmbunătățirea dispoziției, reducerea simptomelor de balonare, constipație, gaze, dar și a indigestiei. Proprietățile anti-cancer completează această listă care nu are cum să nu te impresioneze.

Vrei să oferi imunității tale darul turmericului? Optează pentru suplimentul alimentar Organic Turmeric, ce conține 120 de capsule. Se recomandă administrarea unei capsule pe zi, pentru efecte extraordinare.

Vitamina B

Complexul de B-uri este remarcabil mai ales pentru susținerea sănătății sistemului nervos, dar sprijină cu puteri nebănuite și imunitatea. Un punct delicat este reprezentat aici și de promovarea dietelor vegetariene, incontestabil mai sănătoase atât pentru tine, cât și pentru mediu, dar care sunt sărace în vitaminele B. În acest context, un supliment devine cu atât mai necesar.


Sistemul imunitar este susținut în principal de vitamina B12. Însă și celelalte forme de B sunt la fel de utile bunei funcționări a organismului tău: vitamina B1 susține sănătatea inimii, B2 ameliorează metabolismul, B3-ul scade colesterolul și protejează de artrită și de diabet, B5 îmbunătățește funcționarea sistemului nervos, iar B6 te energizează și reduce nivelul de oboseală. Mai departe, vitamina B7 este minunată pentru piele și păr, B8 este ideală pentru sănătatea mentală, iar B9 participă la producția de celule roșii și la sinteza ADN-ului. 

Cu alte cuvinte, sănătatea este cuprinsă într-un singur recipient, conținând un supliment pe care te vei putea baza pentru tot restul vieții tale. Este vorba despre Vitamina B Complex, pe care vei învăța să îl apreciezi pe fiecare zi ce trece, atât pentru sprijinul oferit imunității, dar și pentru doza de beneficii inegalabilă pe care ți-o pune la dispoziție.

Imunitatea ta e apărarea în fața tuturor pericolelor văzute și nevăzute. Susține-o și tu într-o relație de reciprocitate, apelând la suplimentele noastre. La Activbio, ceea ce ne pune în mișcare este dorința de a ajuta oamenii prin produse bio de cea mai înaltă calitate, precum vitaminele, colagenul lichid, antioxidanții, suplimentele, tot ce au nevoie corpul, mintea și sufletul tău pentru a duce o viață sănătoasă, frumoasă și armonioasă.